• Νέα
  • Μαθήματα
  • Επικοινωνία
  • Σχετικά με Εμάς
  • Ελληνικά
  • Αγγλικά
+30 281 500 9454
info@regenedu.eu
ΕγγραφήΣύνδεση
RegenEdu
  • Νέα
  • Μαθήματα
  • Επικοινωνία
  • Σχετικά με Εμάς
  • Ελληνικά
  • Αγγλικά

    News

    • Αρχική
    • Blog
    • News
    • Υποστηρίζοντας τους εργαζόμενους να γίνουν οι προμηθευτές μας

    Υποστηρίζοντας τους εργαζόμενους να γίνουν οι προμηθευτές μας

    • Κατηγορίες News
    Farmers-Employees

    Η σύλληψη της ιδέας

    Μια πρωτοβουλία για ένα δίκαιο, υγιές και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα τροφίμων, που συνδέεται με την φιλοξενία και τις υπηρεσίες εστίασης. 

    Η στρατηγική του Έργου Farmers-Employees βασίζεται στην αναγνώριση της αλυσίδας αξίας των βιώσιμων συστημάτων τροφίμων. Αναγνωρίζει τη συνυφασμένη σχέση μεταξύ ανθρώπων, υγιών κοινωνιών και υγιούς πλανήτη. 

    Ο σχεδιασμός της υλοποίησης βασίζεται στον πυρήνα του θεματολογίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (ΣΒΑ) των Ηνωμένων Εθνών. 

    Η παραγωγή της τροφής στην παγκόσμια κοινότητα, η παρασκευή, η μεταποίηση, η συσκευασία και η μεταφορά της ευθύνονται για την ατμοσφαιρική ρύπανση, τη ρύπανση του εδάφους, των υδάτων και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Επίσης έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην βιοποικιλότητα. 

    Παρά το γεγονός ότι η μετάβαση σε βιώσιμα συστήματα τροφίμων έχει αρχίσει σε πολλούς τομείς, τα συστήματα τροφίμων εξακολουθούν να αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος. 

    Είναι επείγουσα ανάγκη να μειωθεί η εξάρτηση από τα φυτοφάρμακα και τα αντιμικροβιακά φάρμακα, να μειωθεί η περίσσεια λιπασμάτων, να αυξηθεί το ποσοστό της βιώσιμης – βιολογικής γεωργία, να γίνουν περισσότερα για την καλή μεταχείριση των ζώων και να αντιστραφεί η απώλεια βιοποικιλότητας. 

    Οι προσδοκίες των επισκεπτών – καταναλωτών εξελίσσονται και επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην επιλογή των τροφίμων. 

    Στον απόηχο της πανδημίας COVID-19 και της οικονομικής ύφεσης, το Έργο Farmers-Employees, με πρωταγωνιστές μέλη της ευρύτερης οικογένειας εργαζομένων των PHAEA RESORTS, δημιουργεί τη βάση για να αποφέρει περιβαλλοντικά, υγειονομικά και κοινωνικά οφέλη. Να διασφαλίσει ότι η ανάκαμψη από την κρίση θα μας βάλει στο δρόμο της βιωσιμότητας. 

    Δημιουργία μιας λειτουργικής, βιώσιμης αλυσίδας τροφίμων στις υπηρεσίες φιλοξενίας 

    Οι στόχοι του έργου παραγωγής βιώσιμων τροφίμων από τους εργαζόμενους– παραγωγούς του Ομίλου, βασίζονται στην ανάγκη για μείωση του περιβαλλοντικού & κλιματικού αποτυπώματος του συστήματος τροφοδοσίας. Επιδιώκεται η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της αλυσίδας εφοδιασμού, η προστασία της επισιτιστικής ασφάλειας απέναντι στην κλιματική αλλαγή και η οριζόντια προστασία της βιοποικιλότητας. 

    Το Έργο επιδιώκει να είναι πρωτοπόρο σε μιαπαγκόσμια μετάβαση προς την ξενοδοχειακή βιωσιμότητα υιοθετώντας πρακτικές από το Αγρόκτημα στο πιάτο (Farm toFork). 

    Τα PHAEARESORTS υιοθετούν και ενσωματώνουν στην επιχειρησιακή λειτουργία τους, το πρότυπο βιώσιμης παραγωγής της τροφής. Θέτουν στόχους με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας 834/2007, για τη χρήση επιτρεπόμενων σκευασμάτων θρέψης και φυτοπροστασίας, την καλή μεταχείριση των ζώων, την ορθολογική διαχείριση των υδροφορέων και την προστασία της βιοποικιλότητας. 

    Με τις εσωτερικές διαβουλεύσεις, τις θεματικές εκπαιδεύσεις των εργαζομένων-παραγωγών επί των ελάχιστων προϋποθέσεων συμμετοχής στην παραγωγική διαδικασία, συμβάλλουν στη διαμόρφωση αποτελεσματικών πολιτικών ξενοδοχειακής λειτουργίας και υποστηρίζουν τις μικρού μεγέθους οικογενειακές αγροτικές παραγωγές. 

    Παροχή κινήτρων για βιώσιμες πρακτικές μεταποίησης τροφίμων και σύνδεσης αυτών με  τις υπηρεσίες εστίασης 

    Η  στρατηγική του Έργου Farmers-Employees επιδιώκει την ανάληψη δεσμεύσεων από συνεργαζόμενες εταιρείες μεταποίησης των παραγόμενων τροφίμων (πχ: ελαιοτριβεία, συσκευαστήρια, τυποποιητήρια, κ.α) για την μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου GHG και τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας χάρη στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης. 

    Η επικοινωνία με τους εργαζόμενους–παραγωγούς δίνει οικονομικά κίνητρα για την παραγωγή των βιώσιμων τροφίμων. 

    Παράλληλα σχεδιάζει τη μείωση των συσκευασιών σύμφωναμε το Νέο σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία (CEAP) και τη μείωση των αποβλήτων τροφίμων. 

    Το έργο σκοπεύει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην επίτευξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας,καθώς και τη στρατηγική για τη βιοποικιλότητα για το 2030. 

    Επιδιώκεται η διασφάλιση αξιοπρεπούς συμπληρωματικού εισοδήματος που θα επιτρέπει τους εργαζομένους-παραγωγούς να ζουν τις οικογένειές τους και να αντιμετωπίζουν κάθε είδους κρίσεις. 

    Η στρατηγική του Έργου, ενισχύει την ανθεκτικότητα των τοπικών συστημάτων τροφίμων,τη δημιουργία βραχύτερων αλυσίδων εφοδιασμού των ξενοδοχειακών μονάδων και στηρίζει τη μείωση της εξάρτησης από τις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. 

    Προώθηση της βιώσιμης κατανάλωσης τροφίμων και διευκόλυνση της μετάβασης σε μια υγιεινή και βιώσιμη διατροφή 

    Τα σημερινά παγκόσμια πρότυπα κατανάλωσης τροφίμων είναι μη βιώσιμα τόσο από άποψη υγείας των καταναλωτών όσο και από άποψη υγείας των οικοσυστημάτων. 

    Η στρατηγική του Έργου συμπεριλαμβάνει διαρκή ενημέρωση των επισκεπτών για την ανάγκη μετάβασης σε διατροφή φυτικής προέλευσης που θα περιέχει λιγότερο και καλύτερο κρέας, περισσότερα φρούτα και λαχανικά θα μειώσει όχι μόνο τους κινδύνους νόσων, αλλά και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του συστήματος τροφίμων. 

    Παράλληλα ενσωματώνει διαρκή πληροφόρηση για τη βιωσιμότητα, την αυθεντικότητα και τη διατροφική αξία των παραγόμενων προιόντων. 

    Μείωση της απώλειας και της σπατάλης τροφίμων 

    Η αντιμετώπιση της απώλειας και της σπατάλης τροφίμων είναι το κλειδί για την επίτευξη της βιωσιμότητας. 

    Η στρατηγική του Έργου Farmers-Employees ενσωματώνει την ανάκτηση και αναδιανομή των πλεονασμάτων τροφίμων που διαφορετικά θα απορρίπτονταν. 

    Ο σχεδιασμός της παραγωγής διερευνά τις απώλειες τροφίμων στο στάδιο της παραγωγής και τους τρόπους για την πρόληψη τους. 

    • Κοινοποίηση:
    author avatar
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ

    Georgios has four passions in his life. The Environment, the pursuit and preservation of Knowledge and Team Sports. Being born and raised in a small rural village in Crete, he quickly learned to appreciate, solicitude, and protect all of nature's wonders. He also understood that (bio)diversity is the most essential part of any society.
    The endless light of knowledge was something he always craved. Although impossible to obtain, he learned to enjoy his journey. That is why he studied History and Philosophy at the University of Athens.
    As for Team Sports, He is a leader, but also a “fighter”. From a young age, he felt he was a team player and Water Polo was his game. His biggest achievement is that he had the honor to participate with the Greek National Team for three years.

    Προηγούμενη δημοσίευση:

    Η σημασία της δια βίου μάθησης
    20/01/2022

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΠΙΣΗΣ

    agriculture
    Η σημασία της δια βίου μάθησης
    5 Ιανουαρίου, 2022
    Sustainable Management in the 21st Century
    Η Βιώσιμη Διαχείριση στον 21ο αιώνα και ο ρόλος της RegenEDU
    30 Δεκεμβρίου, 2021

    Αναζήτηση

    Κατηγορίες

    • News
    ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

    ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

    Δωρεάν
    TO ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

    TO ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

    Δωρεάν

    Τελευταίες Δημοσιεύσεις

    Farmers-Employees
    Υποστηρίζοντας τους εργαζόμενους να γίνουν οι προμηθευτές μας
    20Ιαν2022
    agriculture
    Η σημασία της δια βίου μάθησης
    05Ιαν2022
    Sustainable Management in the 21st Century
    Η Βιώσιμη Διαχείριση στον 21ο αιώνα και ο ρόλος της RegenEDU
    30Δεκ2021
    /*! elementor - v3.5.3 - 28-12-2021 */ .elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=".svg"]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block}
    regenedu logo
    /*! elementor - v3.5.3 - 28-12-2021 */ @media (min-width:768px){.elementor-widget-icon-box.elementor-position-left .elementor-icon-box-wrapper,.elementor-widget-icon-box.elementor-position-right .elementor-icon-box-wrapper{display:-webkit-box;display:-ms-flexbox;display:flex}.elementor-widget-icon-box.elementor-position-left .elementor-icon-box-icon,.elementor-widget-icon-box.elementor-position-right .elementor-icon-box-icon{display:-webkit-inline-box;display:-ms-inline-flexbox;display:inline-flex;-webkit-box-flex:0;-ms-flex:0 0 auto;flex:0 0 auto}.elementor-widget-icon-box.elementor-position-right .elementor-icon-box-wrapper{text-align:right;-webkit-box-orient:horizontal;-webkit-box-direction:reverse;-ms-flex-direction:row-reverse;flex-direction:row-reverse}.elementor-widget-icon-box.elementor-position-left .elementor-icon-box-wrapper{text-align:left;-webkit-box-orient:horizontal;-webkit-box-direction:normal;-ms-flex-direction:row;flex-direction:row}.elementor-widget-icon-box.elementor-position-top .elementor-icon-box-img{margin:auto}.elementor-widget-icon-box.elementor-vertical-align-top .elementor-icon-box-wrapper{-webkit-box-align:start;-ms-flex-align:start;align-items:flex-start}.elementor-widget-icon-box.elementor-vertical-align-middle .elementor-icon-box-wrapper{-webkit-box-align:center;-ms-flex-align:center;align-items:center}.elementor-widget-icon-box.elementor-vertical-align-bottom .elementor-icon-box-wrapper{-webkit-box-align:end;-ms-flex-align:end;align-items:flex-end}}@media (max-width:767px){.elementor-widget-icon-box .elementor-icon-box-icon{margin-left:auto!important;margin-right:auto!important;margin-bottom:15px}}.elementor-widget-icon-box .elementor-icon-box-wrapper{text-align:center}.elementor-widget-icon-box .elementor-icon-box-title a{color:inherit}.elementor-widget-icon-box .elementor-icon-box-content{-webkit-box-flex:1;-ms-flex-positive:1;flex-grow:1}.elementor-widget-icon-box .elementor-icon-box-description{margin:0}
    +30 281 500 9454
    info@regenedu.eu
    /*! elementor - v3.5.3 - 28-12-2021 */ .elementor-widget-social-icons.elementor-grid-0 .elementor-widget-container,.elementor-widget-social-icons.elementor-grid-mobile-0 .elementor-widget-container,.elementor-widget-social-icons.elementor-grid-tablet-0 .elementor-widget-container{line-height:1;font-size:0}.elementor-widget-social-icons:not(.elementor-grid-0):not(.elementor-grid-tablet-0):not(.elementor-grid-mobile-0) .elementor-grid{display:inline-grid}.elementor-widget-social-icons .elementor-grid{grid-column-gap:var(--grid-column-gap,5px);grid-row-gap:var(--grid-row-gap,5px);grid-template-columns:var(--grid-template-columns);-webkit-box-pack:var(--justify-content,center);-ms-flex-pack:var(--justify-content,center);justify-content:var(--justify-content,center);justify-items:var(--justify-content,center)}.elementor-icon.elementor-social-icon{font-size:var(--icon-size,25px);line-height:var(--icon-size,25px);width:calc(var(--icon-size, 25px) + (2 * var(--icon-padding, .5em)));height:calc(var(--icon-size, 25px) + (2 * var(--icon-padding, .5em)))}.elementor-social-icon{--e-social-icon-icon-color:#fff;display:-webkit-inline-box;display:-ms-inline-flexbox;display:inline-flex;background-color:#818a91;-webkit-box-align:center;-ms-flex-align:center;align-items:center;-webkit-box-pack:center;-ms-flex-pack:center;justify-content:center;text-align:center;cursor:pointer}.elementor-social-icon i{color:var(--e-social-icon-icon-color)}.elementor-social-icon svg{fill:var(--e-social-icon-icon-color)}.elementor-social-icon:last-child{margin:0}.elementor-social-icon:hover{opacity:.9;color:#fff}.elementor-social-icon-android{background-color:#a4c639}.elementor-social-icon-apple{background-color:#999}.elementor-social-icon-behance{background-color:#1769ff}.elementor-social-icon-bitbucket{background-color:#205081}.elementor-social-icon-codepen{background-color:#000}.elementor-social-icon-delicious{background-color:#39f}.elementor-social-icon-deviantart{background-color:#05cc47}.elementor-social-icon-digg{background-color:#005be2}.elementor-social-icon-dribbble{background-color:#ea4c89}.elementor-social-icon-elementor{background-color:#d30c5c}.elementor-social-icon-envelope{background-color:#ea4335}.elementor-social-icon-facebook,.elementor-social-icon-facebook-f{background-color:#3b5998}.elementor-social-icon-flickr{background-color:#0063dc}.elementor-social-icon-foursquare{background-color:#2d5be3}.elementor-social-icon-free-code-camp,.elementor-social-icon-freecodecamp{background-color:#006400}.elementor-social-icon-github{background-color:#333}.elementor-social-icon-gitlab{background-color:#e24329}.elementor-social-icon-globe{background-color:#818a91}.elementor-social-icon-google-plus,.elementor-social-icon-google-plus-g{background-color:#dd4b39}.elementor-social-icon-houzz{background-color:#7ac142}.elementor-social-icon-instagram{background-color:#262626}.elementor-social-icon-jsfiddle{background-color:#487aa2}.elementor-social-icon-link{background-color:#818a91}.elementor-social-icon-linkedin,.elementor-social-icon-linkedin-in{background-color:#0077b5}.elementor-social-icon-medium{background-color:#00ab6b}.elementor-social-icon-meetup{background-color:#ec1c40}.elementor-social-icon-mixcloud{background-color:#273a4b}.elementor-social-icon-odnoklassniki{background-color:#f4731c}.elementor-social-icon-pinterest{background-color:#bd081c}.elementor-social-icon-product-hunt{background-color:#da552f}.elementor-social-icon-reddit{background-color:#ff4500}.elementor-social-icon-rss{background-color:#f26522}.elementor-social-icon-shopping-cart{background-color:#4caf50}.elementor-social-icon-skype{background-color:#00aff0}.elementor-social-icon-slideshare{background-color:#0077b5}.elementor-social-icon-snapchat{background-color:#fffc00}.elementor-social-icon-soundcloud{background-color:#f80}.elementor-social-icon-spotify{background-color:#2ebd59}.elementor-social-icon-stack-overflow{background-color:#fe7a15}.elementor-social-icon-steam{background-color:#00adee}.elementor-social-icon-stumbleupon{background-color:#eb4924}.elementor-social-icon-telegram{background-color:#2ca5e0}.elementor-social-icon-thumb-tack{background-color:#1aa1d8}.elementor-social-icon-tripadvisor{background-color:#589442}.elementor-social-icon-tumblr{background-color:#35465c}.elementor-social-icon-twitch{background-color:#6441a5}.elementor-social-icon-twitter{background-color:#1da1f2}.elementor-social-icon-viber{background-color:#665cac}.elementor-social-icon-vimeo{background-color:#1ab7ea}.elementor-social-icon-vk{background-color:#45668e}.elementor-social-icon-weibo{background-color:#dd2430}.elementor-social-icon-weixin{background-color:#31a918}.elementor-social-icon-whatsapp{background-color:#25d366}.elementor-social-icon-wordpress{background-color:#21759b}.elementor-social-icon-xing{background-color:#026466}.elementor-social-icon-yelp{background-color:#af0606}.elementor-social-icon-youtube{background-color:#cd201f}.elementor-social-icon-500px{background-color:#0099e5}.elementor-shape-rounded .elementor-icon.elementor-social-icon{-webkit-border-radius:10%;border-radius:10%}.elementor-shape-circle .elementor-icon.elementor-social-icon{-webkit-border-radius:50%;border-radius:50%}
    Facebook-f Instagram

    MENU

    • Νέα
    • Μαθήματα
    • Επικοινωνία
    • Σχετικά με Εμάς

    USEFUL LINKS

    • Γενικοί Όροι Χρήσης
    • Προσωπικά Δεδομένα
    • Πληρωμές
    /*! elementor - v3.5.3 - 28-12-2021 */ .elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

    κλαδεμα ελιασ, κομποστοποιηση, επιμορφωτικα σεμιναρια, επιμορφωτικα προγραμματα, κλαδεμα ελιας, σεμιναρια αγροτων, farmers-employees, παραγωγή τροφής, μαθηματα για αγροτες, σεμιναρια για αγροτες, νεοι τροποι καλλιεργειας, βιώσιμα συστήματα τροφίμων, επιμορφωτικα προγραμματα βιωσιμης αναπτυξης, οικολογικη καλλιεργεια ελιας, καλλιεργεια εδαφους

    Powered By iCube

    Συνδεθείτε με τον λογαριασμό του ιστότοπού σας

    Χάσατε τον κωδικό σας;

    Δεν είστε μέλος ακόμα; Κάντε εγγραφή τώρα

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Είστε Μέλος; Σύνδεση τώρα

    #rs-demo-id {}